lauantai 15. kesäkuuta 2013

Mansikka-mascarpone jäätelö


Tänään piti ihan kesämielellä kokeilla ensimmäistä kertaa kotijäätelön tekoa. :) Pakastimesta löytyi sopivasti pieni pussillinen mansikoitakin, että experimentti saatiin toteutettua. :D Tuloksena syntyi mansikka-mascarpone jäätelö, joka koottiin seuraavista aineksista:

2dl kuohukermaa (laktoositon)
1pkt mascarponea
½tl vaniljasokeria
4 kananmunankeltuaista
1½dl (erikois)hienoa sokeria
1dl punaista maitoa
1dl glukoosisiirappia
mansikoita (itse laiton pienen pakastepussillisen verran, olisiko max. 200g)
sokeria

1. Valitse tarkoitukseen sopiva astia (esim. vanha jäätelörasia) ja laita se pakkaseen valmiiksi viilentymään. Jos käytät jäisiä mansikoita, sulata ne, valuta siivilässä, painele haarukalla "mössöksi" ja mausta sokerilla.

2. Vatkaa kuohukerma + ½tl vaniljasokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita.

3. Erottele neljä kananmunan keltuaista lasiin odottamaan vatkaamista. Mittaa pieneen kattilaan punainen maito ja glukoosisiirappi. Kuumenna ja hämmennä seosta koko ajan, kunnes se kiehahtaa. Jätä seos odottamaan liedelle.

4. Mittaa uuteen kulhoon hienosokeri ja kaada joukkoon kananmunan keltuaiset. Vatkaa ainekset vaahdoksi. Ota tämän jälkeen maito-glukoosisiirappi seos ja sekoita se hitaasti kananmuna-sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita seuraavaksi joukkoon kermavaahto-mascarponeseos ja lopuksi mansikat.

5. Ota viilentynyt astia pois pakkasesta ja kaada jäätelöseos siihen. Laita astia pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Ota tämän jälkeen astia pois pakastimesta ja vatkaa seosta hitaalla teholla muutaman minuutin ajan. Laita jäätelö takaisin pakastimeen odottamaan ainakin muutamaksi tunniksi, että seos ehtii kunnolla jähmettyä.

Herkullisia jäätelöhetkiä toivottelee Piratess! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti