tiistai 4. kesäkuuta 2013

Vinkki: Pehmeän leipomisen "salaisuus"

Kyllästyttävätkö sämpylät, jotka voisivat olla vielä hieman pehmeämpiä? Jämähtikö leipä pellille?

Pehmeän leipomisen avain ainakin allekirjoittaneen keittiössä on se, että mahdollisimman vähän jauhoja! Vaikka ohjeessa lukisi mitä, niin siitä katsotaan vain pohjat (laitetaan esim. puolet siinä sanotusta määrästä) ja sitten lähdetään lisäämään jauhoja vähän kerrallaan. Esim. patonkitaikinaa tehdessä riittää, että taikina irtoaa juuri ja juuri kulhosta. Koska taikina kerää jauhoja leipomisalustalla patonkeja muotoiltaessa, se kiinteytyy vielä. Pitää vain itse muistaa jauhottaa kädet hyvin, niin vältytään sotkulta. :)

Kuivakakusta saa taas helposti mehevän, kun se ei ole uunissa ns. aivan kypsäksi asti. Kannattaa siis alkaa vilkuilemaan uuniin jo muutamaa minuuttia ennen ohjeessa sanottua aikaa, voit yllättyä positiivisesti. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti