lauantai 1. kesäkuuta 2013

Keväinen täytekakku


Tänään oli tuttavilla täytekakkukahvit, ja sinne tein aikamoisen väripläjäyksen, vaikka itse sanonkin. :D Kakkupohja oli näet (tummahkon) vihreä (värjätty Wiltonin pastavärillä) ja täytteissä oli hieman kellertävää sävyä. Varsinaisen päällyksen alle laitoin mansikkatomusokerista tehdyn kreemin (eli pinkkiä tuli!) ja lopulta koko kakku sai ylleen keltaisen marsipaanin ja (jälleen) Wiltonin pastavärillä vaaleanvihreäksi värjätyn kerman. Koristeena on "kulta"helmiä, kaupasta löytyviä, valmiita sokerikukkia sekä sulatettua valkosuklaata. :)

Pohjana oli (ilman väriä) tavallinen sokerikakkupohja:

-8 kananmunaa
-3dl (erikois)hienoa sokeria
-2tl vaniljasokeria
-2tl leivinjauhetta
-2dl (erikois)vehnäjauhoja
-1½dl perunajauhoja

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti.

2. Sekoita kuivat aineet +1tl vaniljasokeria valmiiksi keskenään erillisessä kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri +1tl vaniljasokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vaahdon joukkoon (mielellään) siivilää apuna käyttäen.

3. Kaadaa taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasossa n. 30-35 minuuttia.

Täytteinä olivat  jo aiemmin blogissa mainitusta mango-appelsiini-vanilja juustokakusta tutut mango- ja appelsiinikerrokset, tosin liivatteita käytin vain 2/täytekerros (+mehua n. 0,2dl/täytekerros). Mango- ja appelsiinitäytteet löydät siis täältä: http://dlkitchen.blogspot.fi/2013/05/mango-appelsiini-vanilja-juustokakku.html

Go for it! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti