torstai 30. toukokuuta 2013

Pätkiskuivakakku


Huomiseen kahvipöytään ilmestyy tällainen kuivakakku (ehkä tomusokerilla koristeltuna). :)  Halusin kokeilla pätkiksen käyttöä kuivakakussa ja tällainen tuli saatua aikaan:

Taikina

-200g margariinia
-1½dl (erikois)hienoa sokeria
-3 kananmunaa
-2tl leivinjauhetta
-2tl vaniljasokeria
-3dl vehnäjauhoja ("säätövaraa" ylöspäin 1dl, tällä ohjeella kakusta tulee pehmeä)
-1dl kevytkermaa
-1ptk (50g) Karl Fazerin sinistä suklaata
-2ptk Pätkistä

Valmistaminen

1. Varaa tarvittu määrä margariinia ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota (esim. mannaryyneillä) kakkuvuoka hyvin.

2. Sekoita kuivat aineet (leivinjauhe, vaniljasokeri jne.) valmiiksi keskenään. Mittaa valmiiksi yksi desilitra kevytkermaa odottamaan, Sulata suklaat (siis myös Pätkis) vesihauteessa. Kun Pätkis muuttuu "mössöksi", nosta kattila pois vesihauteesta, lorauta sekaan n. yksi neljäsosa kevytkermasta ja sekoita takaiseksi.

3. Vatkaa pehmennyt margariini ja hieno sokeri vaahdoksi. Vatkaa sitten kananmunat joukkoon hitaasti ja yksitellen. Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita. Sekoita viimeiseksi taikinaan loppu kevytkerma ja kuiva-aineseos vuorotellen ja koko ajan sekoittaen.

4. Kaada valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Laita kakku uunin alatasoon paistumaan n. 45 minuutiksi (paistoaika riippuu tietty hieman uunista, pidäthän siis kakkua silmällä ja paistat sitä pidempään, jos tarve vaatii!)

5. Kumoa valmis kakku lautaselle varmistaen samalla, että se tulee ns. "elävänä" pois vuoasta. Parasta kakku on tekeydyttyään vielä päivän itsekseen paistamisen jälkeen, että maut tasoittuvat ja suklaan aiheuttama kosteus alkaa kadota. :)

HUOM! Jos haluat voimakkaamman Pätkiksen maun kakkuun, kokeile ohjetta esim. 1½ -kertaisella määrällä suklaata ja Pätkistä. Tämän ohjeen maku on ehkä liian mieto kovanluokan suklaafaneille. :)  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti