tiistai 25. maaliskuuta 2014

Appelsiini-valkosuklaamuffinit

(kuvan muffineissa valkosuklaa on korvattu 70% tummalla suklaalla)


Pehmeät, kuohkeat ja herkulliset appelsiini-valkosuklaamuffinit (n. 12kpl). :)

Mitä tarvitset?

-2 kananmunaa
-100g sulatettua margariinia tai n. 1,1dl juoksevaa margariinia tv
-1dl maitoa (rasvatonkin käy)
-1½dl hienoa sokeria
-2½dl erikoisvehnäjauhoja
-1rkl perunajauhoja
-1½tl leivinjauhetta
-2tl vaniljasokeria
-2 appelsiinia
-½ levyllistä leivontavalkosuklaata

Miten teet?

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta valkosuklaa ja appelsiinien kuoret pieneksi rouheeksi samaan astiaan ja jätä ne odottamaan.

2. Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään (vaniljasokeria tähän seokseen vain 1tl).

3.Vatkaa munata ja sokeria (+1tl vaniljasokeria) vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Varaa kulhon viereen kuiva-aineseos, sularasva, valkosuklaa-appelsiiniraaste ja 1dl maitoa, jotta voit sekoittaa niitä taikinaan vuorotellen, sähkövatkaimessa käytä ykkösvaihdetta.  Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.

5. Herkuttele! :)

-Piratess-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti