Devil's Little Kitchen on pohjoiskarjalaisen harrastelijaleipurin pitämä blogi, jossa on tarkoitus esitellä ruoanlaittoon ja leivontaan liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Jos kokeilet ohjetta ja se on mielestäsi hyvä/kaipaa muutoksia tm, niin jätäthän kommentin käyntikortiksesi. :)
tiistai 25. maaliskuuta 2014
Värikäs ja tulinen wok
Mitä tarvitset? (2 reilua annosta)
-1 punainen (suippo)paprika
-puolikas kesäkurpitsa
-1 iso porkkana
-3 salottisipulia
-1-2rkl ananasmurskaa
-1 punainen ja 1 keltainen chili
-1rkl seesamiöljyä
-1-2rkl vaaleaa soijakastiketta
-1rkl sambal oelekia
-maapähkinäöljyä
-2 kananmunaa
-korianteria
-suolaa
-kaksi "kerää" munanuudeleita
-2 kasvisliemikuutiota
-kuivaa kasvisrouhetta
-1 valkosipulinkynsi
-vettä
Miten teet?
1. Laita kattilaan noin litra vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi yksi valkosipulinkynsi ja lisää se kiehuvaan veteen. Lisää myös kaksi kasvisliemikuutoa ja noin ½dl kasvisrouhetta. Murenna sitten joukkoon (laita puoliksi) nuudelikerät ja sekoita. (Voit lisätä keitinveteen myös hyppysellisen suolaa). Anna kiehua nuudelipaketin ohjeessa neuvottu aika, valuta vesi pois ja jätä nuudelit odottamaan.
2. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori porkkana. Laita vaikka tässä vaiheessa wokpannu lämpiämään (paistolämpö noin kolmosella). :)
3. Lorauta reippaasti kuumaan pannuun maapähkinäöljyä ja laita sipulisilppu kuulottumaan. Silppua porkkanan mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannuun. Huuhdo kesäkurpitsan puolikas ja tee sille samoin kuin porkkanalle.
4. Ota paprikalta hattu pois ja poista siemenet. Huuhdo. Silppua pieneksi ja lisää pannuun. Seuraavaksi tee chileihin viillot poistaaksesi siemenet ja huuhdo ne. Silppua pieneksi ja lisää pannuun.
5. Lisää vaalea soijakastike, seesamiöljy, sambal oelek ja ananasmurska. Sekoita hyvin ja jatka wokin paistamista muutama minuutti sekoitusta kokoajan käännellen.
6. Jaa wok lautasille odottamaan. Lisää wokpannuun maapähkinäöljyä ja riko pannulle yksi kananmuna. Kananmuna on herkkä tarttumaan wokpannuun, joten voit paistaa sen myös tavallisella paistinpannulla, jokatapauksessa yksitellen. :) Käytä paistamiseen ohutta lastaa.
7. Mausta muna pienellä määrällä suolaa ja paista sitä, kunnes valkuainen on juuri hyytynyt ja keltuainen vielä melko löysä. Irrottele muna varovasti lastalla pannusta ja nosta yhden annoksen päälle. Toista saman toisen kananmunan kanssa.
8. Ripottele päälle reippaasti korianteria ja tarjoa! :)
-Piratess-
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti