lauantai 10. toukokuuta 2014

Kotikutoinen pätkisjäätelö

Näin kesän odottelun kunniaksi kokeilin tehdä kotona pätkisjäätelöä (koska moista en ole tähän asti kaupassa nähnyt). :) (Varoitus: jäätelö on sitten todella makea, lähes toffeemainen!)

Mitä tarvitset?

-1pss Pätkis Mini Bites
-4 kananmunan keltuaista
-1dl hienoa sokeria
-2dl kuohukermaa (+½-1dl pätkisten sulatukseen)
-1dl kevytmaitoa
-1dl glukoosisiirappia

Miten teet?

1. Vatkaa kananmunan keltuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kattilaan valmiiksi tasaiseksi seokseksi 2dl kermaa, maito ja glukoosisiirappi.

2. Laita pätkikset kattilaan ja sulata ne vesihauteessa. Kun pätkikset näyttävät hieman sulaneilta (möykkyisiltä), lisää kattilaan asteittain kuohukermaa, kunnes seos näyttää tasaiselta. Nosta kattilat pois liedeltä ja kiehauta jo lämpimällä levyllä kerma-maito-siirappiseos.

3. Vatkaa keltuais-sokerivaahto kiehautettuun seokseen ja sekoita viimeiseksi joukkoon sulatetut pätkikset. Anna seoksen jäähtyä.

4. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan ja laita se pakastimeen. Pakastusaika on minimissään viisi tuntia. Ota jäätelöseos välillä pois pakkasesta ja vatkaa sitä pari kertaa muutaman minuutin ajan pakastusprosessin aikana (n. 1½ tunnin ja kolmannen tunnin kohdalla).

5. Kun jäätelö on valmista, muistathan, että se sulaa nopeasti, kun otat sen pois pakkasesta. :)   

-----------------------------------------------------------------------------------
(Herkkusuiden aiheuttamaa) kuvan puutetta pahoitellen, Piratess. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti