torstai 22. toukokuuta 2014

Pekonileipä


Mitä tarvitset? (neljä leipää eli kahden hengen ruoka-annos)

-8 leipäpalaa, mieluiten kauraa
-8 cheddartyyppistä sulatejuustoviipaletta (kuvan leivissä käytetty Lidlin Burger Cheeseä)
-4 viipaletta pekonia
-kurkkusalaattia
-BBQ-kastiketta (hickory eli savunmakuinen)
-4 kananmunaa
-oreganoa
-lisukkeeksi esimerkiksi salaattia, tomaattia ja kuivattua korianteria
-paistorasvaa (mielellään voin ja rypsiöljyn sekoitetta)

Miten teet?

1. Laita uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen ja varaa esille leivinpaperilla varustettu pelti. Puolita pekoniviipaleet ja paista niitä pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaansa. Nosta ne tämän jälkeen imeytymään talouspaperin päälle.

2. Paista pannuun jääneessä pekonirasvassa leipäpalat. Jos käytät esim. kaurasydämiä, muista paistaa leivän pohjapala ensin, että voit nostaa ne suoraan uunipellille. Leipiä tarvitsee paistaa max. ½ minuuttia puoleltaan.

3. Kun saat pohjapalat pois pannulta, voi aloittaa leivän kasaamisen sillä välin, kun kansipalat vielä ruskistuvat. Mikäli teet näin, niin muistathan kääntää leipiä välillä! Laita jokaiselle pohjapalalle yksi pala sulatejuustoa ja tämän jälkeen 2tl kurkkusalaattia/leipä. Tee tämän jälkeen jokaiselle leivälle "kolmonen" BBQ-kastikkeella. 

4. Ota leivät pois pannulta ja laita pannulle hieman paistorasvaa ja laita yksi kananmuna paistumaan pannulle. Jos paistinpannu on iso, siihen sopii hyvin kaksi kananmunaa paistumaan vierekkäin. Paista kananmunia, kunne keltuainen on suhtkoht kiinteä. Nosta kananmunat sitä mukaa, kun ne paistuvat, suoraan leipien päälle.

5. Laita kananmunien päälle kaksi puolikkaan pekonin viipaletta. Laita päälle vielä toinen viipale sulatejuustoa ja sulje leipä eli laita kansipala päälle. Ripottele päälle oreganoa ja laita leivät lämpenemään uunin keskitasolle.

6. Vuoraa tarjoilulautaset halutessasi salaatinlehdillä ja laita kaveriksi tomaattia. Ripottele päälle kuivattua korianteria. Ota leivät pois uunista, kun juusto on sulanut ja pinta mahdollisesti ottanut hieman väriä. Nosta leivät lautasille ja tarjoa. :)

-Piratess-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti