sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Englanninlakritsikakku


Mitä tarvitset?

Pohja:

- 4 kananmunaa
- 1½dl hienoa sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 1dl vehnäjauhoja
- 3/4dl perunajauhoja
-1½tl leivinjauhetta
- 1dl lakritsikastikke
- 1tl turkkilaista jogurttia

Mansikkakerros:

- 1prk kuohukermaa
- ½prk mascarponea
- 1prk vaniljarahkaa
- 2dl mansikoita
- ½dl mansikkamehua
- 5 liivatelehteä
- kylmää vettä

- vaniljasokeria
- hienoa sokeria
- 1tl vaniljakreemijauhetta

Sitruunakerros: 

- 1prk kuohukermaa
- ½prk mascarponea
- 1prk sitruunarahkaa
- 3tl lemon curdia
- ½dl sitruunamehua (yksi sitruuna)
- 5 liivatelehteä
- kylmää vettä
- vaniljasokeria
- hienoa sokeria
- 1tlvaniljakreemijauhetta

Lakritsikiille:

- 2dl lakritsikastiketta
- ½dl vettä
-3 liivatelehteä

Miten teet?

Pohja: 

1. Laita uuni lämpiämään 225:een asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sekoita mukissa keskenään tasaiseksi turkkilainen jogurtti ja lakritsikastike (ts. rikotaan kastikkeen tahmainen rakenne taikinan lässähtämisen estämiseksi). Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Voit lisätä vatkaamisen välissä hiljakseen parin tl:n verran lakritsikastikeseosta kananmuna-sokeri vaahdon sekaan. Älä kuitenkaan lisää enempää, ettei vaahtoaminen esty. HUOM! Lisää myös tässä vaiheessa taikinan joukkoon pieni nokare mustaa pastaväriä, jos haluat kakusta "autenttisemman" näköisen. :)

3. Sekoita kaapimella vaahdon sekaan vuorotellen jauho- (siivilän läpi) ja lakritsikastikeseosta. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi ja kaada uunipellille. Paista pohjaa noin 6-8 minuuttia.

4. Kumoa kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Irrota irtopohjavuoan (johon aiot lopullisen kakun tehdä) reunoja käyttäen - näin saat sopivankokoisen pohjapalan kakkuusi. Vuoraa kakkuvuoanpohja leivinpaperilla ja kiinnitä vuoan reunat paikoilleen. Laita muotoiltu kääretorttupohja vuoan pohjalle ja laita sivuun odottamaan. 

Mansikkakerros:

1. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen. Muussaa mansikat haarukalla tv. survokseksi. Jos käytät pakastemansikoita, saat tarvittavan mansikkamehun tästä. (Sokeroi pakastemarjat, joissa ei vielä ole sokeria.) Varaa mehu mukiin, jota voi käyttää mikrossa. Aseta muki valmiiksi mikroon odottamaan kuumennusta.

2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon 1tl vaniljasokeria ja -kreemijauhetta. Sekoita seuraavaksi joukkoon mascarpone, vaniljarahka ja mansikkasurvos. Lämmitä mansikkamehu mikrossa ja sekoita (noin 5 minuuttia) lionneet liivatelehdet (muista puristaa ylimääräinen vesi pois) haarukalla "vatkaten" kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteen sekaan. Muista vatkata seosta koko ajan valutuksen aikana. Maista seosta ja lisää sokeria/vaniljasokeria mielesi mukaan.

3. Kaada tasaiseksi sekoitettu täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.    


Sitruunakerros:
 
1. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu ja varaa mehu mukiin, jota voi käyttää mikrossa. Jos mehu ei riitä, jatka sitä vedellä. Aseta muki valmiiksi mikroon odottamaan kuumennusta.

2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon 1tl vaniljasokeria ja -kreemijauhetta. Sekoita seuraavaksi joukkoon mascarpone, sitruunarahka ja lemon curd. Lämmitä sitruunamehu mikrossa ja sekoita (noin 5 minuuttia) lionneet liivatelehdet (muista puristaa ylimääräinen vesi pois) haarukalla "vatkaten" kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteen sekaan. Muista vatkata seosta koko ajan valutuksen aikana. Maista seosta ja lisää sokeria/vaniljasokeria mielesi mukaan.

3. Kaada tasaiseksi sekoitettu täyte vuokaan mansikkakerroksen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.    

 
Lakritsikiille: 

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia.

2. Sekoita lakritsikastike ja vesi keskenään pienessä kattilassa ja kiehauta. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne hyvin kiehautetun seoksen joukkoon.

3. Anna kiilteen jäähtyä ennen kuin kaadat sen sitruunakerroksen päälle.

-----------------------------------------------

KORISTELE KAKKU MIELESI MUKAAN! :)

-----------------------------------------------
Makoisia kakkuhetkiä toivottelee, Piratess.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti