tiistai 24. kesäkuuta 2014

Nuudeli-tomaattikeitto


Mitä tarvitset?

-1-2pkt Mama's Pepper&Garlic riisinuudeleita
-nuudeleiden keitinliemi
-2 kevätsipulia
-½ kesäkurpitsa
-1/4 oranssia paprikaa
-1 tomaatti
-1 prk valkosipuli tonnikalaa
-n. 1/4 pkt fetaa tai salaattijuustoa
-1 pieni prk (n.200g) paseerattua tomaattia
-1prk tomaattipyreetä
-1tl sokeria
-½tl suolaa
- 1/4tl pippuria
-1 valkosipulin kynsi
-tulista kastiketta (esim. Sriracha)
-(valkosipuli) oliiviöljyä
(-vettä)

Miten teet?

1. Pieni kuivat nuudelit (puolita levy) ja valmista ne ohjeen mukaan (mielellään kattilassa, johon voit tehdä myös valmiin keiton). Säästä keitinliemi (n. 1 mukillinen, jos ei riitä, jatka vedellä) ja kaada nuudelit erilliseen kulhoon odottamaan.

2. Sekoita keskenään paseerattu tomaatti & -pyree, sokeri, suola ja mustapippuri. Murskaa joukkoon valkosipulin kynsi ja jätä kastike maustumaan hetkeksi.

3. Lorauta kattilan pohjalle oliiviöljyä ja laita se lämpiämään liedelle. Pilko kevätsipulit renkaiksi ja laita kattilaan kuullottumaan. Pese paprika ja kesäkurpitsa. Pilko ne pieniksi paloiksi. Kaada pilkotut kasvikset, tomaattikastike ja keitinliemi kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä kattilalla peitettynä n. 20 minuuttia.

4. Pilko tomaatti siivuiksi ja laita nuudeleiden kanssa samaan astiaan. Murennaa astiaan myös feta/salaattijuusto ja valutettu tonnikala. Sekoita.

5. Kun seos on kiehunut tarpeeksi, lisää joukkoon nuudeliastian sisältö ja sekoita. Jos käytit 2pkt nuudeleita, lisää keittoon 2dl vettä, jottei ruoka jää yhtenäiseksi mössöksi. Anna kiehua vielä minuutti tai pari, jotta lisätyt ainekset lämpiävät.

6. Tarjoile. :)

--------------------------------
-Piratess-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti