lauantai 21. kesäkuuta 2014

Lakritsinystävän kääretorttu

Mitä tarvitset?

Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1½dl hienoa sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 1dl vehnäjauhoja
- 3/4dl perunajauhoja
-1½tl leivinjauhetta
- 1dl lakritsikastike
- 1tl turkkilaista jogurttia

Täyte: 
- 1prk kuohukermaa
- 1prk mascarponea
- 1 Pepe XXL laku
- 2tl lemon curdia
- 1tl vaniljasokeria
- 1tl vaniljakreemijauhetta
(- sokeria)
- lakritsikastiketta

Miten teet?

Pohja: 

1. Laita uuni lämpiämään 225:een asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sekoita mukissa keskenään tasaiseksi turkkilainen jogurtti ja lakritsikastike (ts. rikotaan kastikkeen tahmainen rakenne taikinan lässähtämisen estämiseksi). Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Voit lisätä vatkaamisen välissä hiljakseen parin tl:n verran lakritsikastikeseosta kananmuna-sokeri vaahdon sekaan. Älä kuitenkaan lisää enempää, ettei vaahtoaminen esty.

3. Sekoita kaapimella vaahdon sekaan vuorotellen jauho- (siivilän läpi) ja lakritsikastikeseosta. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi ja kaada uunipellille. Paista pohjaa noin 6-8 minuuttia.

Täyte:

1. Pieni Pepe-laku valmiiksi paloiksi kulhoon tmv. odottamaan.


2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen välillä vaniljasokeri ja -kreemijauhe. Sekoita tämän jälkeen joukkoon mascarpone, lakupalat ja lemon curd. Maistele ja lisää hienoa sokeria, jos tarvetta.

3. Levitä täyte jäähtyneen (ja leivinpaperista irrotetun) kääretorttu pohjan päälle. Tee lakritsikastikkeella täytteen päälle raitoja tm.


4. Kääri kääretorttu tiukasti rullalle ja, jos haluat, koristele mielesi mukaan. :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Piratess-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti