keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kahvipöydän kuninkaallinen

 
Selvennän ensin hieman asiaa eli tämä nk. kahvipöydän kuninkaallinenhan on tummapohjainen kääretorttu sitruuna-mascarponetäytteellä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!

Taikina:

- 1½dl sokeria
- 4 kananmunaa
-1dl vehnäjauhoja
- kolmeneljäsosa desiä perunajauhoja
- 2tl vaniliinisokeria
- 1tl leivinjauhetta
- 3-4rkl tummaa kaakaojauhetta

Laita uuni lämpiämään 225:en asteeseen ja vuoraa korkeareunainen uunipelti puhtaalla leivinpaperilla. Vatkaa sokeri (+1tl vaniliinisokeria) ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (+1tl vaniliinisokeria) keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita kuiva-aineet kaapimella muna-sokeriseokseen. Muistathan käyttää tässä vaiheessa siivilää, ettei taikinaan tule ikäviä kuiva-ainepaakkuja. Kaada valmis taikina korkeareunaiselle uunipellille ja paista 6-8 minuuttia (paistoaika voi vaihdella uunikohtaisesti).

Täyte:

- 1prk mascarpone juustoa
- 1prk (Valion) sitruunarahkaa
- 1prk (Danion) vaniljarahkaa

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja levitä valmis seos kääretorttulevylle. Kääri koko komeus rullalle ja nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti