perjantai 20. heinäkuuta 2012

Herkullinen valkosuklaatäyte kakkuun

Jos etsit helppoa tietä herkulliseen täytekakkuun, niin voisit ainakin kokeilla seuraavaa sen täytteeksi. :)

Mitä tarvitset:

- 1prk vispikermaa
- valkosuklaata (Rainbow käy hyvin)
- Valion valkosuklaa-limerahkaa
- 3 liivatelehteä
- n.0,3dl vaaleaa mehua 
- n.1rkl sokeria
- n.2tl vaniliinisokeria

(sokerien määrät ovat arvioituja määriä, koska laitoin niitä kerman joukkoon silmämääräisesti)

Rouhi valmiiksi noin puolet (tai maun mukaan) valkosuklaalevystä käyttäen apunasi vaikkapa tavallista ruokailuveistä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa tällä välin vispikerma valmiiksi ja mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla (huomioithan valmisrahkan makeuden, joten älä käytä sokereita liikaa). Ennen kuin liivatelehtien minuutit ovat tulleet täyteen, lämmitä mehu mukissa mikrossa. Liuota liotetut liivatelehdet kuumaan mehuun ja sekoita hyvin. Sekoita valkosuklaa-limerahka vatkattuun vispikermaan ja kaada joukkoon rouhittu suklaa. Kaada (aavistuksen verran jäähtynyt) liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita samalla. Laita täyte jähmettymään hetkeksi jääkaappiin ja levitä täytekakun väliin. Täyte on hyvä valmistaa esimerkiksi siinä vaiheessa, kun kakkupohja on jo laitettu uuniin. :) Muuten saattaa käydä niin, että liivate hoitaa työnsä liiankin tehokkaasti, eikä täyte enää levity kunnolla. 

Huom. Käytin itse kokonaisen annoksen tätä täytettä pienen täytekakun yhteen väliin, mutta kerros oli paksu, joten riittää mahdollisesti kahteenkin.

(Tämä ei ehkä kuulostanutkaan sitten niin yksinkertaiselta, mutta on sitä "paljon pahempaakin" olemassa) :D      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti