keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Pestokanasalaatti

Mitä tarvitset:

- 1pkt maustamattomia broilerisuikaleita
- 1prk vihreää pestoa
- jäävuorisalaattia
- kirsikkatomaatteja
- tuorekurkkua

Sekoita kulhossa raa'at kanasuikaleet ja vihreä pesto. Pistä seos jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi. Kun sopiva aika on kulunut, valuta kanoista ylimääräinen pesto ja siitä eriytynyt öljy pois siivilän avulla. Paista kanat paistinpannussa miedohkolla lämmöllä (1-6 asteikolta nelosella) kypsiksi. Voit paiston aikana nostella pannulta pois vielä jäljelle jäänyttä ylimääräistä pestoa. Anna kanapalojen jäähtyä.

Huuhdo vihannekset. Revi jäävuorisalaatti kulhoon ja pilko sekaan tuorekurkkua sekä kirsikkatomaatteja (puoliksi). Sekoita joukkoon jäähtyneet kanat.

Salaattiin saa lisämakua valmistamalla siihen sopivan kermaviilikastikkeen.

- 1prk kermaviiliä
- kuivattua oreganoa
- kuivattua basilikaa/ruohosipulia
- kuivattua persiljaa 

Sekoita kermaviiliin sopiva määrä mausteita (tarkista välillä maku) ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.  

Huom. Voit halutessasi lisätä salaatin joukkoon paahdettuja siemeniä (esim. auringonkukka ja vaalea seesam). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti