keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Pekonin käsittely

Tuntuuko pekoni liian rasvaiselta ruokavalioosi, vaikka haluaisit käyttää sitä jonkun ruoan yhteydessä? Seuraava kikka ei luonnollisesti kokonaan "minimoi sen haittoja", mutta helpottaa ehkä syöjän itsetuntoa hieman: laske pekoni paistamisen jälkeen paksulle nipulle talouspaperia, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy paperiin sen sijaan, että jäisi kummittelemaan pekonin pinnalle. :)

P.S. Kannattaa kokeilla pekonia makaronilaatikossa. Pilko osa pekonista paloiksi ja paista pannulla kohtuullisen kypsiksi (siis hieman rusehtaviksi) ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle imeytymään. Sekoita nämä palaset sitten kypsän ja maustetun jauhelihan joukkoon ja jatka makaronilaatikon tekoa normaalisti. Laita ylijääneet pekonisuikaleet "valmiin" laatikon päälle ja pistä koko komeus uuniin. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti