sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Hyydytetty kreikkalainen voileipäkakku

(Kuvan kakku näyttää hieman "kärsineeltä", mutta ei makua haitannut yhtään) :)

Elikkästä, tein kokeeksi hyydytetyn voileipäkakun, kun en aina halua tehdä sitä tavallista. Ja näin se puolestaan sitten tehdään:

Pohja

-1pss aurinkoviipaleita (leipää, jossa on auringonkukansiemeniä mukana)
-kasvislientä (kasvisliemikuutio+vettä)
-oliiviöljyä

Hyydytetty osa

-1prk kuohukermaa
-1pkt Bonjour yrttituorejuustoa
-3 liivatelehteä
-0,3dl tomaattimehua
-tuorekurkkua
-fetaa
-aurinkokuivattuja tomaatteja
-paprikaa (punaista)

Koristeeksi (esim.)

-kirsikkatomaatteja
-fetaa
-tuorekurkkua
-paprikaa
-punasipulia

Kasaaminen

1. Laita pienen irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Revi aurinkoviipaleita (vain keskikohta) pienemmiksi paloiksi ja painele ne tiiviisti vuoan pohjalle. Valmista pieni määrä kasvislientä ja kostuta vuoan pohjalle asetellut leipäpalat sillä. Kaada päälle (ympäri vuokaa) vielä loraus oliiviöljyä ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

2. Ota vajaa puolipurkkia (valmiiksi kuutioituja) aurinkokuivattuja tomaatteja ja laita ne sekä n. puoli purkkia fetakuutioita valumaan siivilään. Pilko pieni määrä tuorekurkkua pieniksi paloiksi niin, että vetinen keskusta jää kokonaan käyttämättä. Pilko ainakin kolmas osa paprikasta pieniksi kuutioiksi. Ota valutetut fetakuutiot pois siivilästä ja puolita ne. Tässä vaiheessa voit laittaa liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Mittaa tomaattimehu mukiin ja lämmitä se mikrossa kuumaksi. Vaahdota kuohukerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, ja sitten vihannekset ja fetajuusto.

4. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne tomaattimehuun. Sekoita hyvin. Valuta liivateseos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi.

5. Koristele voileipäkakku niin kuin haluat. :)   
   



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti