lauantai 25. toukokuuta 2013

Pehmeän vadelmainen "sattuma"kakku :)


Selvennän tässä ihan ensin alkuun, miksi kutsun tätä sattumakakuksi. :D Siispä: kakkuseos sisältää pieniä vaahtokarkkisattumia. Simple as that. ;)

Ja mites tämä tapaus sitten saadaan aikaan?

Pohja=kääretorttulevy

-4 kananmunaa
-1½dl sokeria
-1tl leivinjauhetta
-1dl (erikois)vehnäjauhoja
-3/4dl perunajauhoja
-2tl vaniljasokeria

Kakkuseos

-1prk (2dl) kuohukermaa
-1pkt mascarponea
-1prk Mövenpick vademaherkkua
-1prk kuningatarpilttiä
-5 liivatetta
-0,5dl vadelmamehua (esim. Trip käy hyvin) 
-sokeria
-vaniljasokeria
-vaahtokarkkeja

Kasaaminen

1. Laita uuni lämpenemään 225:een asteeseen. Laita syvälle uunipellille puhdas leivinpaperi.

2. Sekoita kuivat aineet + 1tl vaniljasokeria keskenään. Vaahdota munat ja sokeri +1tl vaniljasokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet siivilän lävitse muna-sokeriseokseen kaapimella.

3. Kaada taikina pellille, levittele ja paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia. Kumoa lämmin kääretorttulevy toisen, puhtaan leivinpaperin päälle ja irroita paistoleivinpaperi levystä. Paina levyyn jälki kakkuvuoalla, jota aiot käyttää ja leikkaa kääretorttulevystä sopivan kokoinen pala. Asettele irtopohjavuoan pohjan peitoksi leivinpaperi ja sovita leikkaamasi kääretorttulevyn pala siihen.

4. Pilko muutama vaahtokarkki pienemmiksi paloiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja lämmitä vadelmamehu mukissa mikrossa. Vaahdota kerma ja mausta se noin ½rkl sokeria ja 1tl vaniljasokeria. Lisää joukkoon mascarpone, Mövenpick ja kuningatarpiltti. Sekoita seos tasaiseksi.  Sekoita joukkoon vaahtokarkit esim. kaapimella.

5. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun, sekoita hyvin. Kaada liivateseos "kakkutaikinaan" ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.

6. Kaada seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli, eli kannattaa tehdä kakku jo edellisenä päivänä valmiiksi. :)  

Hope you like it. ^^


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti