torstai 23. toukokuuta 2013

Mango-appelsiini-vanilja juustokakku







Tähän hedelmäiseen herkkukakkuun tarvitset seuraavat ainekset:

(Huom! Kakku on tehty isoon vuokaan)

Pohja

-300g kaurakeksejä
-150g suolatonta voita

Mangokerros

-1prk kuohukermaa
-2prk mangopilttiä
-1pkt mangotuorejuustoa
-sokeria
-vaniljasokeria
-4 liivatelehteä
-0,4dl appelsiini/mango mehua

Appelsiinikerros

-2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-1pkt appelsiinituorejuustoa
-1prk (200g) appelsiinijogurttia
-2:n appelsiinin raastettu kuori
-4 liivatelehteä
-0,4dl appelsiini mehua

Vaniljakerros
 
-2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-1pkt mascarponea
-1prk danio vaniljarahkaa
-4 liivatelehteä
-0,4dl vaaleaa mehua

Kokoaminen

1. Peitä ison, irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla.

2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne hyvin keskenään ja painele seos vuoanpohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.  

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa 0,4dl mehua mukiin ja lämmitä se mikrossa kiehuvan kuumaksi.

4. Vaahdota kuohukerma ja laita siihen hieman sokeria (n.½rkl)ja vaniljasokeria (n.1tl). Vatkaa seuraavaksi joukkoon mangotuorejuusto ja mangopiltti. Mausta vielä sokerilla, jos haluat. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada se nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Ota kakkuvuoka jääpistä ja kaada seos pohjan päälle. Tasoita ja laita vuoka takaisin jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi, että seos ehtii hyytyä tarpeeksi.

5. Aloita appelsiinikerroksen tekeminen. Laita jälleen liivatelehdet likoamaan ja lämmitä mehu mukissa mikrossa.

6. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret. Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita sitten joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja appelsiinijogurtti. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada se nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä taas noin pari tuntia.

7. Aloita vaniljakerroksen tekeminen. Laita vielä kerran liivatelehdet likoamaan ja lämmitä mehu mukissa mikrossa.

8. Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaniljadanio. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada se nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä useampi tunti/seuraavaan päivään, jotta kakku pysyy avattaessa kunnolla kasassa.

------------------------------
Makoisia kakkuhetkiä! :) 
------------------------------








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti