sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Texmex muunnos lasagnesta



Mitä tarvitset?

Kastike 1

-1pkt jauhelihaa (400g)
-400g tomaattisalsaa
-2,5dl lihalientä
-1rkl basilikaa
-½-1tlk paprikajauhetta
-valkosipulia tuoreena tai jauheena (oman maun mukaan)
-suolaa jauhelihaa varten

Kastike 2 (löytyy myös Myllyn Paras lasagnepakkauksen kyljestä)

-100g juustoraastetta
-1l punaista maitoa
-1dl vehnäjauhoja
-50g voita
-n. ½tlk jauhettua muskottipähkinää

Näiden lisäksi voita vuoan voiteluun, vielä toiset n. 100g juustoraastetta ja chilirouhetta lasagnen päälle sekä tietenkin itse lasagnelevyt. :) 

Voitele lasagnevuoka voilla ja varaa lasagnelevyt valmiiksi sen läheisyyteen. Uuni laitetaan lämpiämään 175:een asteeseen.

Kastike 1

Tee lihaliemi valmiiksi odottamaan (2,5dl vettä+puolikas lihaliemikuutio). Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla. (lisää pannulle tuore, silputtu valkosipuli tässä vaiheessa) Sekoita joukkoon tomaattisalsa, valmis lihaliemi sekä loput mausteet. Hauduttele kastiketta miedolla lämmöllä.

Kastike 2

Sillä välin, kun kastike 1 hautuu, valmistetaan kastike 2. Laita voi sulamaan (mielellään teflon)kattilaan. Sekoita joukkoon 1dl venhäjauhoja. Tämän jälkeen sekoita (esim. vatkaa) maito huolellisesti seokseen. Anna kiehua muutama minuutti, jotta kastike sakenee. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kastikkeeseen juustoraaste ja jauhettu muskottipähkinä.

Lasagnen kokoaminen  

Laita pohjimmaiseksi kerrokseksi annos kastiketta nro 1. Laita sen päälle annos kastiketta nro 2 ja lopuksi peitä ne lasagnelevyillä. Jatka tätä niin, että viimeiseksi kerrokseksi tulee kastiketta nro 2. Kerrosten määrä riippuu vuoan koosta, isohkoon vuokaan pitäisi riittää hyvin.. :) Ripottele päälle juustoraastetta ja lopuksi chilirouhetta.

Laita lasagne uuniin 50:ksi minuutiksi. Anna lasagnen vetäytyä vielä hetken verran, kun olet ottanut sen uunista. Ja sitten syömään! :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HUOM! Ohjeessa mainittujen tomaattisalsan ja chilirouheen tulisuuden voit päättää tietenkin itse. Mitä tulisempi maku, sen tulisemmat tuotteet. ;)
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti