torstai 30. toukokuuta 2013

Kinuski-nougat mousse


Tänään tuli innostuksissa kokeiltua jälkiruokareseptiä, joka päsähti päähän keskellä päivää. :D Kinuskikermaa ei näköjään kaupassa enää ollut, vaikka joskus luulen sitä nähneeni, mutta ei se mitään. Piti vain muuttaa vähän suunnitelmia, jotenkasta:

2 annosta moussea

-1prk kuohukermaa
-n.½prk kinuskikastiketta (tai maun mukaan)
-1 kananmunan valkuainen
-n.1rkl kuumaa kahvia
-1 liivatelehti
-Wiener Nougat murskaa 

Valmistaminen 

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.  Laita myös kahvi tippumaan valmiiksi.

2. Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Vaahdota sitten kuohukerma ja vatkaa sekaan kinuskikastiketta ½ purkillista tai haluamasi määrä. Kannattaa maistaa välillä, ettei tule liian makeaa tai "laimeaa" omaan makuun nähden. :)

3. Ota keittämääsi kahvia n. 1rkl verran erilliseen mukiin tmv. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita se hyvin kuumaan kahviin. Kaada liivateseos ohuena norona vaahdon joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.

4. Kaada seokseen haluamasi määrä Wiener Nougat murskaa (esim. ½ pss). Nostele lopuksi seokseen vaahdotettu kananmunan valkuainen ja sekoita kevyesti.

5. Jaa mousse annoksiksi astioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Ja eikun maistelemaan! ;)     
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti